7/11/2013

Esittely: Aada, Introduction: Aada

Olen Aada Eräsaari, yksi viidestä Nuorisoasiainkeskuksen kesätyöntekijästä. Hommailemme täällä kuukauden The Tall Ships Races (17-20.7.2013)- tapahtuman parissa. Kerron vähän itsestäni. Olen  24 päivän päästä 18 vuotta täyttävä lukiolainen, ja opiskelen Helsingin Kuvataidelukion kuvataidelinjalla.  Hyvä musiikki, seura ja lämmin sää tekevät minut onnelliseksi.

Arvoimme kesätyöntekijöiden kesken toisillemme neljä kysymystä. Moni on esitellyt itsensä niin monta kertaa parilla sanalla, että esittely tulee liian automaatiolla. Siksi toivomme että saisimme monipuolisuutta esittelyihimme keksimällä toisillemme kysymykset. Minulle osuivat nämä neljä:

Mikä on hienoin kokemuksesi ikinä?
Olen aika fiilispohjainen ihminen, ja” hienoin kokemukseni ikinä” vaihtuu siksi usein. Tällä hetkellä se löytyy kevään Lissabonin matkaltani. Lähdin matkalle kaverin kanssa tapaamaan paikallisia ystäviämme. Viikonloppuna lainasimme auton ja ajoimme Portugalin rantoja pitkin. Radio pauhasi täysillä ja ja arvaamaton kuskimme ei koskaan osannut päättää ajaakko liittymään vai ei. Vietimme myös noin tunnin huoltoasemalla kun emme osanneet avata bensatankkia. Yön tullessa ajoimme metsätielle katsomaan tulikärpäsiä ja nukuimme rannalla kaikki vierekkäin Portugalin taivaan alla.

Kirjoita runo aiheesta tatti
Oodi Tatille
Tatti oi tatti, olet täynnä luonnon mystiikkaa
Tatti oi tatti, oletko kasvi vai eläin?
Tatti oi tatti, mikä on tarkoituksesi luonnon kiertokulussa?
Tatti oi tatti, näytät pieneltä mutta rihmastosi hallitsee metsiä maan alla, levittäytyen kaikkialle

Mikä on lempi tuoksusi?
Vieressä nukkuvan saunanraikas iho ja hiukset,  kahvi ja kesäyöt.

Asutko Suomessa kymmenen vuoden päästä?
En usko. Haen vuoden päästä Euroopan eri puolille yliopistoihin. Luultavasti päädyn Skotlantiin, mutta Etelä-Eurooppa kiinnostaisi myös.  Äitini on kuitenkin tiukka siitä että Euroopan ulkopuolelle hän ei minua vielä halua päästää. Pitää päästä viikonlopuiksi kotiin.

______________
And briefly in English:

 I’m Aada Eräsaari, almost eighteen and about to start my last year in Helsinki Upper Secondary School of Visual Arts.  I’m one of the five summer workers of the Youth Department of Helsinki. We are working to make The Tall Ships Races (17-20.7.2013) an amazing event. What makes me happy is nice people and warm weather.

©Jenny Lemmetty
©Waltteri Suni
©Juan Covarrubias
Kuvat:
1. Samuli Hokkanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti